Buxus bemesten

Buxus bemesten met buxusmest

Buxus is een plant die heel wat voeding nodig heeft om mooi groen te blijven. Wanneer je buxus meststof tekort heeft zie je dit aan de gele kleur van bladeren. Ook een gele bladrand is te wijten aan een tekort aan voeding. Het bemesten van buxus kan je doen met  buxusmest in korrelvorm of in vloeibare vorm. Ook bladvoeding kan je gebruiken om snel van een gele kleur af te zijn.

Buxus bemestenWanneer buxus bemesten?

Naargelang of je buxus in pot zit of in volle grond bemest je buxus 2 à 3 keer per jaar. In pot is de buxus compleet afhankelijk van de voeding die jij ter beschikking stelt dus bemest je best 3 maal. Wanneer hij in de volle grond staat is 2 maal bemesten voldoende omdat deze ook in de bodem voeding kan gaan zoeken. Het bemesten van je buxus dient te gebeuren in april, juni en augustus. Zo zal deze een prachtig groene kleur hebben en gezond groeien. Buxusmest bevat vaak wat magnesium. Dit zorgt ervoor dat de kleur mooi diepgroen wordt dus is zeker een leuke extra!

Buxus bekalken

Buxus houdt van een kalkrijke bodem en dit zorgt er bovendien ook voor dat hij beter voedingsstoffen kan opnemen. Je mag dus gerust wat kalk strooien bij je buxussen. Het bekalken van buxus kan je het hele jaar door doen. Net zoals bij de buxusmest is er kalk waarbij er magnesium is aan toegevoegd. Dit kan zeker geen kwaad als je mooie groene buxussen wilt!