Buxus ziekte

Buxus ziekte bestrijden

Er zijn verschillende ziekten die bij buxus kunnen optreden. Sommigen hiervan zijn minder ernstig als anderen. Hieronder vind je ene lijst met de meest voorkomende ziekten.

Buxusschimmel bestrijdenCylindrocladium buxicola: Een schimmelziekte bij buxus die begint met zwarte vlekken op het blad. Na enkele dagen vallen de bladeren er af en zie je zwarte strepen op de jonge twijgen. Dit is een ernstige ziekte die grote kale plekken tot gevolg heeft of in het ergste geval kan de buxusplant zelfs volledig afsterven. Net zoals andere schimmels moet je hier vooral waakzaam voor zijn bij warme vochtige periodes waarin het veel regent.

Deze schimmelziekte kan je bestrijden met Eminent Garden van Edialux. Zo voorkom je verdere aantasting van je buxusplant. Dit product kan je ook preventief toepassen: Voorkomen is beter dan genezen!

Schimmelziekte bij buxus bestrijdenVolutella buxi: Een schimmelziekte die te herkennen is aan bruinverkleuring van het blad bij buxus. De bladeren verdorren uiteindelijk helemaal. Dit kan als gevolg hebben dat de plant er helemaal aan kapot gaat. Onderaan het besmette blad ontstaan er lichtroze schimmelsporen. Na de snoei let je hier best extra op aangezien het risico tot besmetting dan hoger ligt. Ook bij warm en nat weer is er een verhoogt risico.

Je kan deze schimmelziekte bestrijden met Eminent Garden van Edialux. Deze fungicide kan je ook preventief gebruiken op je buxussen om deze zo schimmelziekte resistent te maken.