Insecten op buxus

Veel voorkomende insecten op buxus

Buiten enkele ziektes die je buxus kunnen schaden zijn er ook insecten die je mooie buxussen kunnen belagen. Hieronder vind je een kort overzicht van de mogelijk boosdoeners, het schadebeeld en de mogelijke oplossingen.

Spint op buxus bestrijden

Spint op buxus bestrijden Spintmijt op buxus is een probleem die zich wel eens kan voordoen. Deze mijten zorgen voor zuigschade op het blad. Je kan dit probleem herkennen door de witte streepjes die te zien zijn op de bladeren. Vooral binnenin de buxus, op de oude bladeren, is dit schadebeeld makkelijk te zien. Je kan deze insecten bestrijden op buxus met Sunspray Garden, die een filter over de bladeren legt waardoor de spint mijten stikken. Ook Bio pyretrex kan je gebruiken. Dit is een biologisch contactmiddel dat tevens ook gebruikt kan worden tegen insecten op groenten. Een derde optie is Fazilo Spray van Compo. Deze spray is onmiddellijk klaar voor gebruik. Tip: Gebruik de Bio Pyretrex en Fazilo spray op een warme dag, maar niet in de volle zon. Ideaal pas je dit ’s avonds toe.

Kommaschildluis bestrijden op buxus

Kommaschildluis bestrijden op buxusDonkerkleurige schildluizen (kommavormig) die zich settelen in het midden van buxus tussen de oude twijgen. Wanneer de plaag uit de hand loopt verspreiden de schildluizen zich naar de gehele plant. Gele bladeren of in het ergste geval het afsterven van de plant is het gevolg van deze vervelende luizen. Je kan je buxus behandelen met Insecticide 10 ME. Dit contactmiddel dient voor het bestrijden van insecten op sierplanten, fruitbomen, groenten en hagen. Tip: Vergeet ook de onderkant van de bladeren niet te raken met dit middel! Dit is nodig zodat alle kommaschildluizen geraakt worden.

Rupsen van buxusmot bestrijden

Rupsen van buxusmot bestrijdenDe buxusmot is een fenomeen dat de laatste jaren flink in de media komt. De rupsen ervan kunnen op korte termijn een complete buxus gaan kaalvreten. Dit is natuurlijk zeer zorgwekkend voor een buxusliefhebber. Er zijn 2 opvallende vreetperiodes: april tot mei en augustus. Op de buxus blijft vaak een spinsel van de buxusmot rupsen achter. De rupsen kan je herkennen aan de felgroene kleur. Er zijn 3 gekende middelen die goed werken tegen dit probleem: Conserve Garden (biologisch), Bio Pyretrex (biologisch) en Karate Garden. Conserve garden heeft een nawerking van 1 maand op de plant dus hier gaat onze voorkeur naar.